Kopplade infogar
Gör nytt från gammalt: reparationstrådar

Du behöver inte längre bli av med komponenter med slitna eller slitna trådar! Reparation och förstärkning av trådar är inget problem med våra W.TEC®INSERT COIL trådinlägg. Uppnå tillförlitlig förstärkning av trådar för robusta anslutningar för varje applikation!

Gör nytt från gammalt: reparationstrådar

Du behöver inte längre bli av med komponenter med slitna eller slitna trådar! Reparation och förstärkning av trådar är inget problem med våra W.TEC®INSERT COIL trådinlägg. Uppnå tillförlitlig förstärkning av trådar för robusta anslutningar för varje applikation!

Trådinsatser förstärker varje tråd!

Vibrationssäkra skruvanslutningar med hög hållfasthet kan endast uppnås med högpresterande muttertrådar med hög belastning. Våra W.TEC®INSERT COIL trådinlägg reparation rippade, slitna, beslagtagna eller skadade trådar tillförlitligt och stärka muttertråd drastiskt. Genom att använda gängade skär för trådreparation kan du skapa robusta och motståndskraftiga interna trådar i material med låg skjuvning (lättmetallegeringar, aluminium, mässing, plast, etc.)

Efter montering av de gängade insatserna, som låg som en spiralspole i den befintliga tråden, har komponenterna bättre egenskaper än den ursprungliga tråden. Idealisk för trådförstärkning i lättmetall eller maskinteknik, i offshore-sektorn eller inom jordbruksteknik!

Hur trådinsats för trådförbättring fungerar

Gängade skär av rostfritt stål av krom-nickel är mekaniskt inbäddade utan ytterligare låstappar, tätningsmedel eller lim: de kan appliceras på den tidigare preparerade specialtråden som en kommersiellt tillgänglig skruv och skruvas in. Trådinsatsen består av en rombiskt profilerad tråd som bildas till en spiral i kombination med en drivstift, som avlägsnas vid den förutbestämda brytpunkten efter installation.

Det diamantformade tvärsnittet, det perfekta materialvalet, i kombination med den höga omsorgen i produktionsprocesserna garanterar dig ytterligare fördelar när det gäller ytkvalitet, slitstyrka, trådfriktion, korrosion och värmebeständighet.

W.TEC®INSERT COIL - Free running

Dessa trådinlägg enligt DIN 8140 har en fri löpande, sann-till-gauge tråd på hela längden. Toleransläget för ISO-tråden motsvarar 6H efter installation. Inläggen är inte färgade.

W.TEC®INSERT COIL - Skruvgrepp

Denna trådinsats enligt DIN 8140 har inte bara trådfördelarna med "frigång" variant, men också en skruvklämningsdel. En eller flera polygonala lindningar verkar på ett fastspänningssätt på flankerna på den fastskruvade skruven, så att en elastiskt motståndskraftig friktionsanslutning skapas.

W.TEC®INSERT COIL trådinlägg kan enkelt installeras i befintliga arbetsstycken:

Borrning av borrhål

Först borra den skadade tråden eller borra om kärnhålet.

Trådskärning eller trådformning

Klipp ut eller för ännu mer motståndskraft från tråden med den speciella W.TEC®Screw tap.

Ange trådinsättning för hand eller per dator

Skruva fast den i kärnhålet, i riktning mot rotation, med eller utan insättningsverktyg.

Brytnålar (om sådana finns)

Använd ett tangbrytningsverktyg för att bryta av stiftet med ett lätt slag vid den förutbestämda brytpunkten och ta bort det.

Fördelarna:

  • ekonomisk reparation av slitna trådar
  • hög lastkapacitet
  • slitstark anslutning, även med liten diameter
  • förbättrad avvisningsåterställning
  • skapa en tung gängad rustning
  • Fast passform
  • inget slitage och minskad trådslitage
  • demontering möjlig för återanvändning
  • korrosionsskydd och värmebeständighet
Trådreparation

Att vara en med arbetsstycket: TID-SERT®-gängad sockel

Utmaningar bortom serieproduktion

Vid underhåll är slitna trådar på grund av överbelastning vanliga problem. Snabba lösningar behövs för att reparera tråden och undvika långa driftstopp.

Där trådarna är föremål för de tuffaste förhållandena och korta underhållsintervaller, för reparation av särskilt tunna väggiga material eller när endast ett fåtal trådar är tillgängliga, är TID-SERT® tråd reparationssystemet den idealiska lösningen. Ett massivt uttag av fast material sätts in i den skadade tråden och pressas ihop med arbetsstycket. Detta skapar en gastät anslutning mellan uttaget och arbetsstycket. Idealisk för användning i maskinteknik eller i fordonskonstruktion!

Hos oss hittar du alltid rätt produkt.

Varje enskild industri kräver produkter som är inriktade på mycket specifika ändamål. För att stödja kraven på en marknad holistiskt, analyserar vi konsekvent våra kunders nuvarande behov och framtida krav.

Detta resulterade i vår W.TEC® produktserie med produkter för behovsbaserade lösningar och branschspecifika innovationer. Vi garanterar optimal och konsekvent kvalitet och förstklassig teknisk service. Vi kan ge dig expertråd och bästa praxis så att du alltid hittar rätt produkt, oavsett om det är plasthytter, slingar, skruvar för termoplastiska material eller många fler.

Kontakt

Kontakt

Vi finns här för dig!
Kontakta oss via telefon +46 10 121 99 00 or
via e-post till order@wuerthindustri.se.

Nedladdning