10 år ORSY®mat

Materialhantering med varuautomater

Maximal säkerhet för materialhanteringen

Förbrukningsartiklar som personlig skyddsutrustning, verktyg eller maskiner med oregelbundna, oförutsägbara krav spelar en viktig roll i företagets kostnadsredovisning. Det är inte så mycket kostnaden för materialen som är av betydelse, utan snarare deras upphandling eller en brist på driftsförnödenheter som kostar dig och dina anställda mycket tid och pengar.

Utöver våra systemlösningar för produktionsmaterial erbjuder Würth ett holistiskt, modulärt koncept för hjälpmaterial och driftsmaterial. Med varuautomater tar vi hand om leverans, lagring och lagerhållning fram till den helautomatiska påfyllningen av dina hjälpmaterial och driftmaterial. Alla processer är transparenta och fullständigt spårbara. På grund av det befintliga auktoriseringskonceptet kan återkallnings behörigheterna tilldelas individuellt per användare. Detta förhindrar oönskade uttag. Dessutom drar du nytta av fördelen att dina hjälpmaterial och driftmaterial är tillgängliga 24 timmar om dygnet. Som ett resultat, du är inte längre beroende av öppettiderna på din material utleverans.
Ansökan är mycket enkel: bara logga in, ta bort produkten och systemet utlöser automatiskt ombeställningen.

 

Individuella försäljningssystem för hjälpmaterial och driftsmaterial

För att uppfylla de olika kraven finns våra automatmodeller i en mängd varianter och erbjuder maximal flexibilitet. Tillsammans med dig utvecklar vi din individuella automat anpassad efter din arbetssituation och ditt produktsortiment. Installationen kräver endast en strömanslutning. Kommunikationen med vårt varuhanteringssystem går via mobilnätet.

Om du behöver använda flera varuautomater kan de olika varianterna av ORSY®mat FP, ORSY®mat HX, ORSY®mat RT och ORSY®mat DR anslutas. En enda automat styr sedan hela varuautomat gruppen. Därför krävs endast en central registrering för att ta bort artiklar från de olika systemen.

Flap baserad försäljningsautomat
ORSY®mat FP
Flap baserad försäljningsautomat

Den klaffbaserade automaten är en riktig allroundmaskin och möjliggör lagring och tillhandahållande av olika artiklar och förbrukningsvaror.

ORSY®mat FP finns i tio varianter med upp till 72 klaffar. På grund av de olika klaffstorlekarna är denna varuautomatstyp lämplig för mycket stora föremål såsom skyddshjälmar eller arbetsskor.

Dessutom används ORSY®mat FP för transparent returhantering, t.ex. genom säker lagring, dispensering och återinsättning av maskiner efter användning.

Helix-baserad automat
ORSY®mat HX
Helix-baserad automat

Vår helixbaserade automat kan monteras individuellt enligt dina krav med avseende på sortiment, artikelstorlek och kvantitet.

En ORSY®mat HX-maskin erbjuder plats för upp till 48 olika produkter och 1 000 enheter.

Denna varuautomat modell är särskilt lämplig för individuell borttagning av hjälpmaterial och driftsmaterial samt industriella säkerhetsartiklar. Maskinen känner igen borttagningen av den sista artikeln i en förpackningsenhet och utlöser sedan automatisk ombeställning.

Rotationssystem för olika artiklar
ORSY®mat RT
Rotationssystem för olika artiklar

ORSY®mat RT är särskilt lämplig för tillverkningsföretag som behöver ett stort antal olika små till medelstora hjälpmedel och driftsutrustning.

Den erbjuder 8 till 48 fack per nivå och kan därför användas för att leverera upp till 384 olika artiklar.

I facken lagras plaggen säkert, vilket gör att maskinen kan fyllas med enskilda plagg oavsett förpackningsenhet.

Lådbaserad automat för dyrbara artiklar
ORSY®mat DR
Lådbaserad automat

Den lådbaserade automaten är särskilt lämplig för förvaring, lagring och utlämning av högkvalitativa eller särskilt känsliga artiklar, såsom verktyg, underhållsmaterial, mät- och testutrustning.

I kombination med konceptet med individuellt tillstånd för avlägsnande erbjuder systemet en enkel, effektiv lösning för automatiserad, säker materialutlämning.

Ny teknik för försäljnings varuautomater. Nya tillämpningar.

ORSY®mat WGT och ORSY®mat CHE varuautomater är fristående system som fungerar oberoende av de varuautomater som listas ovan.

Dispenser med vägningssystem

ORSY®mat WGT - Vägningssystem

ORSY®mat WGT erkänner tillbakadragande av ett objekt på grundval av de integrerade lastcellerna, som lagrar vikten av det deponerade objektet. Med denna teknik kan du dra tillbaka enskilda föremål oberoende av förpackningsenheten. Dessutom är det möjligt att dra tillbaka flera föremål från maskinen samtidigt - som är fallet med ett vanligt material skåp. Så snart maskinen är stängd efter borttagning, tar det automatiskt inventering av objekten.

På grund av belastningsceller i olika storlekar är systemet lämpligt för hantering av nästan alla typer av hjälpmaterial och driftsmaterial. Även föremål i stora volymer som skyddsdräkter, läderhandskar eller stora slipskivor kan förvaras optimalt i ORSY®mat WGT. En automat kan lagra maximalt 80 olika artiklar.

Om flera varuautomater med vägningssystem används, är de sammankopplade med varandra. I detta fall används ett dispenseringssystem för kontroll, vilket innebär att alla befintliga enheter kan nås med en enda inloggning.

ORSY®mat CHE - system för farliga material

ORSY®mat CHE - Systemet för farliga ämnen

Kemisk-tekniska produkter såsom bromsrengöringsmedel, smörjmedel eller korrosionsskyddande sprayer är viktiga i produktionen, maiPrecis som de andra ORSY®mat-modellerna, känner systemet också igen artikeluttag och startar automatiskt ombeställningar vid behov.ett centralt farligt materiallager. Detta kostar dig mycket tid och pengar.

Systemet för farliga material ORSY®mat CHE används för säker, lagenlig och tydlig lagring av farliga material. Precis som de andra ORSY®mat-modellerna känner systemet också igen artikeluttag och startar automatiskt om beställningar vid behov. Detta innebär att du också kan lita på en säker försörjning av kemiska-tekniska produkter.

ORSY®mat CHE finns i två storlekar och passar både burkar och behållare. Antalet nivåer varierar så att lagringsutrymmet används optimalt.

Fördelar med dispensern på ett ögonblick

 • Leverera säkerhet genom automatiserad ombeställning
 • Tillgänglighet dygnet runt
 • Minskad krympning genom tillträdesskydd
 • Bearbeta kostnadsbesparingar (ta över fastställandet av krav, anmälan av krav, ombeställning, leverans av varor och systemfyllning – om det behövs)
 • Fullständig insyn i alla processer, uttag och order
 • Anpassning till ditt individuella sortiment av artiklar genom modulär design
 • Enkel anslutning och integrering i materialförsörjningssystemet
 • Optimal användning av lagringsutrymme
 • Enkel integrering i det befintliga materialförsörjningssystemet
 • Säker och behovsbaserad lagring
 • Kostnadscenter Tilldelning

MRO: Vårt sortiment av hjälpmaterial och driftmaterial

Verktyg i varuautomater

Verktyg i varuautomater

Ett verktyg som saknas kan stoppa hela operationen. Våra automater ser till att detta inte sker genom att produkterna ordnas automatiskt och förvaras säkert och tydligt.

Utöver en mängd olika handverktyg, innehåller vårt produktsortiment även verktyg för materialbearbetning samt maskiner som kan utfärdas via den returbara förpackningsfunktionen hos ORSY®mat FP.

Ytterligare systemlösningar för effektiv materialförsörjning

C-delar hantering med RFID-kanban
CPS®KANBAN
Effektivt produktionsutbud

Våra CPS®Kanban-system är den perfekta lösningen för en automatiserad, effektiv försörjning av produktionsmaterial.

Mer om våra Kanban-lösningar

C-Delar
Din tekniska partner för C-Delar
Tillämpningsspecifika fästanordningar

För varje ansökan ger vi dig specialistråd, så att du kan hitta rätt produkt; antingen det är plastlock, produkter för trycktank konstruktion eller skruvar för termoplast.
 

Mer om applikationsspecifika fästanordningar

Automatisk materialfördelning
ORSY®CRIB
Automatisk materialfördelning

ORSY®CRIB är det perfekta systemet om du behöver en mängd olika förbrukningsartiklar.
 

Mer om ORSY®CRIB