Kanban-principen: Optimal styrning av produktionsprocessen tack vare Kanban-systemet

Kanban-principen - Bra att veta

Kanban-principen utvecklades ursprungligen av Taiichi Ohno i Toyota i Japan 1947. Det är ett system baserat på pull-principen för att kontrollera materialflöde och produktion. Målet är att säkerställa en sömlös materialförsörjning för produktion. Traditionella kanban-system använder två soptunna i en cykel och mestadels Kanban-kort som informationsbärare för att kontrollera produktionsprocessen. Alla uppgifter som artikelnummer och beskrivning, fyllnads kvantitet för soptunna och leverantör placeras på denna informationsbärare.

Kanban-process på Würth - Leveranssäkerhet för dina smådelar

Materialflödet hanteras i Kanban-system av Würth Industri Tjänst via två soptunna, vår Würth smålastbärare W-KLT®2.0. De informationsbärare som används är en kanban-etikett i kombination med olika tekniker för automatisk kontroll av din produktionsprocess. Tidigare användes en handskanner för att utlösa efterfrågan, idag använder mer än hälften av våra kunder standard RFID-baserade systemlösningar för automatisk ombeställning.
I Kanban-systemet Würth Industri Tjänst kan du hantera dina direkta material såsom fästelement, fästteknik, DIN / standarddelar samt speciella och ritande delar samt för dina indirekta behov inom området MRO, operativa och hjälpmaterial.

Kanban-cykel

Datahantering i kanban-processer

Varje bingerörelse fångas och dokumenteras, så att vi kan ge dig information om status för ditt Kanban-system när som helst. Detta möjliggörs av Kanban Förvaltning Programvara som har utvecklats internt och vårt specialiserade europeiska Kanban logistikcenter i Bad Mergentheim, samt streckkodade etiketter eller RFID-taggar.

Uppgifterna används för att schemalägga alla C-Delar nära användningspunkten, för att optimera lagernivåer och lagerteknik regelbundet och för att uppdatera statistiska data. Som kund kan du också hitta alla data via WIS-portalen.

Samtidigt kan en mängd olika special delar, delar utformade enligt ritningar och specifika varugrupper hanteras effektivt. Våra medarbetare planerar din specifika, kostnadsoptimerade lösning i samråd med alla avdelningar. Vi implementerar systemet i samarbete med ditt företag och tillhandahåller ytterligare support för produktstandardisering av dina C-Delar.

Kontakt

Kontakt

Vi finns här för dig!
Kontakta oss via telefon +46 10 121 99 00 or
via e-post till order@wuerthindustri.se.

Nedladdning